Новия стенен газов кондензен уред „VITODENS-100W“
19.03.2021

Употреба на Smart Home системата

Подово отопление

Възможни приложения: Най-важните характеристики на подовото отопление са ниска температура на нагряваната повърхност и висока инерност на стайната температура. Температурата на нагряваната повърхност не трябва да надхвърля 35°C. Подовото отопление осигурява комфорт, който се постига трудно с радиаторно отопление. Ходенето по топъл под е най-просто казано - приятно. Загряването на пода ускорява изпарението на вода от него, което е от значение, когато говорим за банята, кухнята и антрето. За някои, основно предимство на подовото отопление е, че е практически невидимо и не заема допълнително пространство в стаите. То е ефективно за отопление на големи или "отворени" пространства и стаи. Потребителите и инсталаторите обикновено избират поставяне на система за подово отопление на приземен етаж и радиатори на по-горни етажи. Разбира се всичко зависи и от разпределението, дали по-често изпозлваните помещения (като кухня, всекидневна, баня) се намират на приземния етаж, а спалните помещения на горния етаж. Комбинираната система за отопление е добро решение за сложни архитектурни обекти - с големи прозорци на балконите или остъклени тераси, които водят до загуба на топлина.

Радиаторно отопление

Радиаторното, или т.нар. "традиционно" отопление предоставя възможност за бързо повишаване на стайната температура. Въздухът в стаята се затопля само няколко минути след включването на радиаторът. Ако вече не е необходимо да се отоплява стаята, може да затворим радиаторната термостатична глава и да спестим енергия. Когато искаме бързо да променим стайната температура, е добре да използваме радиатори с малолитражен обем. Препоръчително е да се поставят в спални помещения, където най-често има нужда от промяна на температурата преди сън. Радиаторите могат да бъдат чугунени, стоманени, алуминиеви или биметални.При избор на отопление за вашият имот с радиатори е важно да знаете, че този тип отопление е високо температурно и източникът захранващ с топлинна мощност, трябва да покрива това изискване. Предимства е добро разсейване на топлината, недостатъкът на радиаторите е ,че те са много взискателни към системата и трябва да бъдат точно изчислени от специалист. Подовото отопление, също така, не е най-подходящо за помещения, които се използват от време на време, като стаи за гости или такива, в които подът е покрит основно от мебели. Решението ставяме на Вас ! С термостатите на Poer имате свободата сами да решавате с какво ще се отоплявате.
Poer Smart Home

Радиаторно и подово отопление

Ако планираме комбинирано отопление с радиатори и подово, трябва да обърнем внимание на спецификите на отделните системи. Температурата в системата за подово отопление е по-ниска от тази при радиаторно отопление (обикновено е около 35°C, докато температурта на водата в радиаторите може да достигне дори 80°С); температурата на пода в стаите не трябва да надвишава 29°С, а в баните 35°С. Не трябва да забравяме, че двете системи работят по различен начин. Подовото отопление се характеризира с висока температурна инертност, което означава, че изисква повече време за затопляне на пода, в сравнение с радиаторите. От друга страна радиаторите изстиват бързо след изключването им, докато подът остава топъл за няколко часа. Потребителите и инсталаторите обикновено избират поставяне на система за подово отопление на приземен етаж и радиатори на по-горни етажи. Разбира се всичко зависи и от разпределението, дали по-често изпозлваните помещения (като кухня, всекидневна, баня) се намират на приземния етаж, а спалните помещения на горния етаж. Поставянето на радиатори е препоръчително за не много големи стаи, които не се използват често през деня. Комбинираната система за отопление е добро решение за сложни архитектурни обекти - с големи прозорци на балконите или остъклени тераси, които водят до загуба на топлина.

Стаен термостат с датчик за влажност PTC 20

PTC 20

Wifi безжичен термостат PTC10/PTR10

6

POER Безжичен термостатен приемник PTR10

4

Tермостатичен вентил за радиатор PTV 30

10

Безжичен интелигентен гейтуей PTG 10

5

Управлявайте домът си онлайн със система SMART HOME на POER

gdpr-image
Този сайт използва бисквитки. .
Научи повече.