Отоплителни тела
08.03.2020
В момента няма текущи промоции.
31.03.2020

Употреба на Smart Home системата

Подово отопление

Възможни приложения: Най-важните характеристики на подовото отопление са ниска температура на нагряваната повърхност и висока инерност на стайната температура. Температурата на нагряваната повърхност не трябва да надхвърля 35°C. Подовото отопление осигурява комфорт, който се постига трудно с радиаторно отопление. Ходенето по топъл под е най-просто казано - приятно. Загряването на пода ускорява изпарението на вода от него, което е от значение, когато говорим за банята, кухнята и антрето. За някои, основно предимство на подовото отопление е, че е практически невидимо и не заема допълнително пространство в стаите. То е ефективно за отопление на големи или "отворени" пространства и стаи. Потребителите и инсталаторите обикновено избират поставяне на система за подово отопление на приземен етаж и радиатори на по-горни етажи. Разбира се всичко зависи и от разпределението, дали по-често изпозлваните помещения (като кухня, всекидневна, баня) се намират на приземния етаж, а спалните помещения на горния етаж. Комбинираната система за отопление е добро решение за сложни архитектурни обекти - с големи прозорци на балконите или остъклени тераси, които водят до загуба на топлина.

Радиаторно отопление

Радиаторното, или т.нар. "традиционно" отопление предоставя възможност за бързо повишаване на стайната температура. Въздухът в стаята се затопля само няколко минути след включването на радиаторът. Ако вече не е необходимо да се отоплява стаята, може да затворим радиаторната термостатична глава и да спестим енергия. Когато искаме бързо да променим стайната температура, е добре да използваме радиатори с малолитражен обем. Препоръчително е да се поставят в спални помещения, където най-често има нужда от промяна на температурата преди сън. Радиаторите могат да бъдат чугунени, стоманени, алуминиеви или биметални.При избор на отопление за вашият имот с радиатори е важно да знаете, че този тип отопление е високо температурно и източникът захранващ с топлинна мощност, трябва да покрива това изискване. Предимства е добро разсейване на топлината, недостатъкът на радиаторите е ,че те са много взискателни към системата и трябва да бъдат точно изчислени от специалист. Подовото отопление, също така, не е най-подходящо за помещения, които се използват от време на време, като стаи за гости или такива, в които подът е покрит основно от мебели. Решението ставяме на Вас !
Salus Smart Home

Радиаторно и подово отопление

Ако планираме комбинирано отопление с радиатори и подово, трябва да обърнем внимание на спецификите на отделните системи. Температурата в системата за подово отопление е по-ниска от тази при радиаторно отопление (обикновено е около 35°C, докато температурта на водата в радиаторите може да достигне дори 80°С); температурата на пода в стаите не трябва да надвишава 29°С, а в баните 35°С. Не трябва да забравяме, че двете системи работят по различен начин. Подовото отопление се характеризира с висока температурна инертност, което означава, че изисква повече време за затопляне на пода, в сравнение с радиаторите. От друга страна радиаторите изстиват бързо след изключването им, докато подът остава топъл за няколко часа. Потребителите и инсталаторите обикновено избират поставяне на система за подово отопление на приземен етаж и радиатори на по-горни етажи. Разбира се всичко зависи и от разпределението, дали по-често изпозлваните помещения (като кухня, всекидневна, баня) се намират на приземния етаж, а спалните помещения на горния етаж. Поставянето на радиатори е препоръчително за не много големи стаи, които не се използват често през деня. Комбинираната система за отопление е добро решение за сложни архитектурни обекти - с големи прозорци на балконите или остъклени тераси, които водят до загуба на топлина.

Стаен термостат с датчик за влажност SQ610

Ултра тънък термостат с датчик за влажност

Стаен термостат за вграждане VS10WRF

Salus_vs10wrf

8-зонова клемна шина за подово отопление KL08RF

Клемна шина

Автоматично балансираща задвижка Salus THB230

Автоматично балансираща задвижка

Универсален интернет гейтуей Salus UGE600

Универсален интернет гейтуей

Управлявайте домът си онлайн със система SMART HOME на Salus

Salus Quantum
gdpr-image
Този сайт използва бисквитки. .
Научи повече.